Головна » 2016 » Лютий » 27 » У Нацгвардії скаржаться на поганий генофонд строковиків. ВІДЕО

У Нацгвардії скаржаться на поганий генофонд строковиків. ВІДЕО

  На строкову службу і за контрактом до лав Нацгвардії приходять українці з поганим генофондом і низьким рівнем фізпідготовки. Про це на брифінгу повідомив начальник відділу бойової та спецпідготовки Нацгвардії полковник Сергій Лещеня, передає NBnews.

"На даний момент рівень фізпідготовки і генофонд має суттєві відхилення в стані здоров'я і рівні підготовки. Ми бачимо, що рівень підготовки строковиків та військовослужбовців, які приходять служити за контрактом дуже низький", - заявив Лещеня.

Крім того, наразі не до кінця відпрацьована нормативно-правова база - це стосується закону України "Про фізичну культуру і спорт". Відсутні тести з фізпідготовки, які повинні бути відпрацьовані для занять у школі і ВНЗ.

"Для того, щоб особовий склад міг підготуватися, вона повинна бути якісна. У ВНЗ, які займаються підготовкою військових, повинен бути: стадіон з біговими доріжками, ігровий зал, зал боротьби, смуги перешкод, гімнастичні майданчики для того, щоб вони відпрацьовували необхідні теми", - зазначив полковник.

Раніше повідомлялося, що Нацгвардія збирається довести кількість контрактників до 20 тисяч в 2016 році.

Нагадаємо, під час осіннього призову на строкову службу лікарі визнали непридатним кожного десятого призовника віком від 20 до 27 років. Деякі з бійців не змогли потрапити в гвардію через наявність татуювань на тілі.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1988

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]