Головна » 2013 » Вересень » 30 » Валютні перекази по Україні примусово переводитимуть у гривні

Валютні перекази по Україні примусово переводитимуть у гривні

Минулого тижня набула чинності постанова Нацбанку, яка зобов'язує банки переводити грошові перекази по Україні з іноземної валюти у гривні. У Нацбанку переконані, що таке нововведення понизить рівень доларизації в Україні й посилить довіру до гривні. Перекази із-закордону в гривні не переводитимуть.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Олексій Лупоносов, доктор економічних наук, керівник банківського порталу Banker.ua.

"Ця Постанова, як і багато інших ініціатив влади, спрямована на утримання курсу гривні на теперішньому рівні. Таким чином вилучають іноземну валюту з обігу, формують з неї резерви. Знаю, що деякі банки вже почали виплачувати відсотки у гривнях за вкладені депозити у доларах. Зараз у Верховній раді розглядають можливість переведення всіх доларових депозитів у банках у гривні", - сказав він.

За розрахунками Лупоносова, долар зараз має коштувати не 8 гривень, а 10. Влада штучно занижує його, щоб не піднімати мінімальну зарплату, пенсію, стипендії та інші соціальні виплати.

"Влада робить все, аби утримати його на відмітці 8 гривень. Хоче створити ілюзію, що в нашій економіці все добре. Вже взяли позику в Росії 750 мільйонів доларів, аби до нового року протримати курс, дають китайцям в оренду землі на Луганщині. Але добробут населення через таку політику тільки погіршується. Народу не важливо, що за рік його зарплата в переведенні на долари не міняється. Їм головне, щоб з року в рік не падала кількість речей і продуктів, які можна купити на зарплату. На жаль, кожного місяця на зарплату пересічного українця можна купити все менше мяса, сала, фруктів та іншої їжі. Це все дорожчає."

Законопроект Нацбанку значно не збільшить надходжень у іноземній валюті, бо більшість українців пересилають її через міжнародні платіжні системи "Вестерн Юніон", "Мані Грам" та інші.

"90 відсотків населення переказують через банки гроші у гривнях. І то зазвичай це перекази до 1 тисячі. Великі суми у доларах перевозять із одного міста у інше потягами або автомобілями, аби не "світити" ними у різних базах даних служб переказів, банків тощо."


За матеріалами: Новини сьогодні
30-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11243

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]