Головна » 2021 » Грудень » 3 » Ім'я нового канцлера назвали в Австрії

Ім'я нового канцлера назвали в Австрії

австрія канцлер негаммер

Новим керівником Австрійської народної партії (АНП) обрано нинішнього міністра внутрішніх справ Карла Негаммера, який очолить і федеральний уряд країни.

Про таке рішення найбільшої політичної сили Австрії повідомив на пресконференції Карл Негаммер.

"Хочу вас поінформувати, що сьогодні президією нової Народної партії мене одноголосно призначено головою партії і одночасно також кандидатом на посаду федерального канцлера", - заявив політик.

Негаммер подякував за роботу попередньому очільнику АНП Себастіану Курцу та чинному наразі канцлеру Александеру Шалленбергу. Він повернеться на посаду міністра закордонних справ.

Новий очільник Австрійської народної партії заявив, що продовжить приділяти велику увагу проблемі нелегальній міграції, яку назвав "питанням безпеки". За словами політика, для нього є три основні поняття: "Відповідальність, солідарність і свобода".

Негаммер також повідомив, що АНП прийняла рішення про деякі перестановки в уряді, і він обговорить ці пропозиції з федеральним президентом, який має схвалити всі кандидатури, включно з ним. Утім, проблем із цим не очікується.

Згідно з цими пропозиціями, Александер Шаллеберг, який обіймав посаду федерального канцлера менш ніж два місяці, повернеться у крісло глави МЗС. На зміну Негаммеру на місце міністра внутрішніх справ запропоновано Гергарда Карнера. Міністерство фінансів має очолити Магнус Бруннер. Також заплановано змінити міністра освіти, ним стане Мартін Полашек.

Як повідомлялося, федеральний канцлер Австрії Александер Шалленберг заявив про готовність скласти повноваження, тільки-но Австрійська народна партія обере керівника на заміну Себастіану Курцу.

Заява Шалленберга з'явилася у четвер через кілька годин після того, як Курц заявив, що йде з посад голови АНП та керівника парламентської фракції і взагалі залишає політику. Своє рішення Курц мотивував прагненням приділити більше часу сім’ї (у нього нещодавно народився син), а також втратою "пристрасті до політики" на тлі неправдивих, за його словами, обвинувачень.

Колишній міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг склав присягу канцлера 11 жовтня. Попередній очільник уряду Себастіан Курц пішов у відставку на тлі розслідування антикорупційної прокуратури проти нього та осіб з його оточення.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-12-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1651

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]